вівторок, 18 жовтня 2016 р.

   З метою формування в учнів національної свідомості та  збереження історичної пам'яті, 12 жовтня  2016 року учні 9-А класу Томаківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» №1 відвідали Запорізький обласний краєзнавчий музей у м. Запоріжжі.

   Результатом цієї екскурсії стали неповторні враження і своє власне бачення історичного розвитку України, особливо стосовно ХХ ст. Зокрема, події громадянської війни, індустріалізації, колективізації, Другої світової війни, численні «білі плями» у недавньому радянському минулому - голодомори, репресії, депортації, ГУЛАГи, терори. Не менш цікавими виявились колекційні експонати археологічних, етнографічних, документальних та інших історичних джерел Запорізького краю у стародавню добу, у часи Галицько-Волинської держави, Великого князівства та Речі Посполитої, під час партизансько-селянського руху під керівництвом Н.І.Махна.








   Відділ природи музею знайомить відвідувача з розмаїттям природи і кожен може знайти мальовничий куточок, який імпонує його настрою та смакам.
Одну з яскравих сторінок в історії краю вписали часи  козацтва на Запорізької Січі. В Україні великого поширення набула ікона «Покрова Пресвятої Богородиці», в якій ідея небесного заступництва набула значення національної ідеї. Серед козацтва було багато талановитих музик, співаків і танцюристів. Яскравими барвами привертають увагу вбрання, посуд, побутові прилади українців того часу.
Урочистою залишилась в пам’яті дітей сучасна   експозиція музею під назвою «Запорізький край і Україна в умовах утвердження незалежності. Революція гідності. АТО (1990-2016рр.)». Учні вшанували пам'ять героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО хвилиною мовчання.




Немає коментарів:

Дописати коментар